Under the Stars

CUVÉE

360 meters.

SOIL GEOLOGY

The soil primarily consists of micaschist.

GRAPE VARIETY

100% Roussanne on Riparia and 3309 rootstock.

CULTIVATION METHOD

The entire estate is managed according to biodynamic principles: soil cultivation, no herbicides or other synthetic products, massal selections, cover cropping of vine rows, spraying of herbal teas and plant decoctions, agroforestry, and a non-mutilating vine pruning method.

PRODUCTION

2,372 bottles and 80 magnums.

VINIFICATION

Manual harvesting in crates from October 2 to 5, 2024, with two passes in each plot to pick only optimally ripe grapes. A significant selective sorting was carried out by hand in the vineyard to select optimally ripe grapes, followed by a second sorting at the press. Direct pressing of whole clusters, slow and gentle to extract the highest quality juice. Cold settling for 24 hours. Racking into 1 to 3-wine demi-muids at the start of alcoholic fermentation. Malolactic fermentation in barrels. After 10 months of aging, 100% in wood, this wine was bottled on July 19, 2025, on a fruit day.

TASTING

A striking white wine, featuring white fruits and citrus, with a tangy attack, an intense and mineral mid-palate offering a broad aromatic range, and a fresh, mineral finish underpinned by the noble and subtle bitterness of Roussanne.

FIND OUR WINES

Reseller Map

PALEGRIE CHEZ L’HENRI*

Guillaume Monjuré

66 rue de la Tour 38112 Autrans-Méaudre en Vercors

 

DOMAINE DE CLAIREFONTAINE*

Philippe Girardon

105 Chemin des Fontanettes 38121 Chonas-l’Amballan

 

LA PYRAMIDE**

Patrick Henriroux

14 Bd Fernand Point, 38200 Vienne

 

MAISON ARIBERT**

Christophe Aribert

280 All. du Jeune Bayard, 38410 Saint-Martin-d’Uriage

 

LE CHALET MOUNIER*

Guillaume Barengo

2 Rue de la Chapelle 38860 Les 2 Alpes

 

LE FARCON*

Julien Machet

Immeuble Kalinka, 73120 Courchevel

 

RESTAURANT LAMARTINE*

Valentin Marin

3132 route du Tunnel-du-Chat, Bourdeau, 73370 Le Bourget-du-Lac

 

LA BOUITTE**

René et Maxime Meilleur

Hameau de St-Marcel 73440 Saint-Martin-de-Belleville

 

LE FLOCON DE SEL***

Emmanuel Renaut

1775 Rte du Leutaz, 74120 Megève

 

SECHEX-NOUS*

Lucas Dumelie

2 Rte des Meules, 74200 Margencel

 

AUBERGE DU PERE BISE**

Jean Sulpice

303 Rte du Port, 74290 Talloires-Montmin

 

LA MAISON BLEUE**

Yoann Conte

13 Vieille Route des Pensières, 74290 Veyrier-du-Lac

 

LE MOULIN DE LERE*

Frédéric Molina

270 Chem. de la Côté au Moulin de Léré, 74470 Vailly

 

LE CLOS DES SENS***

Franck Derouet

13 Rue Jean Mermoz, 74940 Annecy

 

CHATEAU BLANCHARD*

Sylvain Roux

36 Route de St Galmier, 42140 Chazelles-sur-Lyon

 

LA CHARPINIERE LA SOURCE*

Antoine Bergeron

8 allée de La Charpinière 42330 Saint Galmier

 

L’ATELIER DES AUGUSTINS*

Nicolas Guilloton

17 Rue Hippolyte Flandrin, 69001 Lyon

 

LA MIRANDE*

Florent Pietravalle

4 place de l’Amirande 84000 Avignon

 

LA MAGDELEINE*

Mathias Dandine

2 Rdpt des Charrons, 13420 Gémenos

 

POLLEN*

Mathieu Desmarest

18 Rue Joseph Vernet, 84000 Avignon

 

LE VIVIER*

Romain Gandolphe

800 Cr Fernande Peyre, 84800 L’Isle-sur-la-Sorgue

 

LA VAGUE D’OR – CHEVAL BLANC***

Arnaud Donckele

Plage de la Bouillabaisse, 83990 Saint-Tropez

 

VILLA LA COSTE*

Hélène Darroze

2750 route de la cride, 13610 Le Puy-Sainte-Réparade

 

CHATEAU DE LA GAUDE*

Matthieu Dupuis Baumal

3959 Rte des Pinchinats, 13100 Aix-en-Provence, France

 

LA DAME DE PIC*

Anne-Sophie Pic

20 Rue du Louvre, 75001 Paris, France

 

CHEVAL BLANC PARIS***

Arnaud Donckele

8 Quai du Louvre, 75001 Paris

 

FLEUR DE PAVE*

Sylvain Sendra

5 Rue Paul Lelong, 75002 Paris

 

LE FRENCHIE*

Grégory Marchand

5 rue du Nil 75002 Paris

 

SOLA*

Kosuke Nabeta

12 Rue de l’Hôtel Colbert, 75005 Paris, France

 

MARSAN**

Hélène Darroze

4 Rue d’Assas, 75006 Paris, France

 

HELEN RESTAURANT*

Sébastien Carmona Porto

3 Rue Berryer, 75008 Paris

 

EPICURE – LE BRISTOL***

Arnaud Faye

112 Rue du Faubourg Saint-Honoré, 75008 Paris, France

 

AUTOMNE*

Nobuyuki Akishige

11 Rue Richard Lenoir, 75011 Paris, France

 

PANTAGRUEL*

Jason Gouzy

10 Rue de Richelieu, 75001 Paris, France

 

RACINE**

Kazuyuki Tanaka

6 Pl. Godinot, 51100 Reims, France

 

LE MILLENAIRE*

Benjamin Andreux

4-6 Rue Bertin, 51100 Reims, France

 

LA TÊTE EN L’AIR*

Clément Raby

43 Rue de la Fontaine, 56000 Vannes, France

 

MAISON TIEGEZH*

Baptiste Denieul

7 Pl. de la Gare, 56380 Guer, France

 

L’AUBERGE DES GLAZICKS**

Olivier Bellin

7 Rue de la Plage, 29550 Plomodiern, France

 

LA RENAISSANCE*

Arnaud Viel

20 Av. de la 2ème Division Blindée, 61200 Argentan, France

 

LE QUATRIEME MUR

Philippe Etchebest

2 Pl. de la Comédie, 33000 Bordeaux

 

LES BELLES PERDRIX*

David Charrier

Château Troplong-Mondot, 33330 Saint-Émilion, France

 

LA ROTISSERIE DU CHAMBERTIN*

Thomas Collomb

6 Rue du Chambertin, 21220 Gevrey-Chambertin, France
 

LAMELOISE***

Éric Pras

36 Pl. d’Armes, 71150 Chagny, France

La Nouvelle Cave

12 Bd des Brotteaux, 69006 Lyon

www.nouvellecave.com

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